Social media voor de Kop

De Kop is actief op Facebook en sinds begin dit jaar ook op Instagram. Beide accounts weten inmiddels een groeiend aantal volgers te boeien en te binden. Sinds februari 2018 is aan beide social media accounts een flinke boost gegeven door een meer herkenbare stijl, het aanbieden van winacties en nieuws over uitjes in de regio. Het aantal Facebook volgers is in één jaar gegroeid van minder dan 1.945 naar ruim 3.100 volgers.

Bij Instagram ligt de nadruk vooral op beeld en sfeer en veel minder op tekst. Het beeld is simpelweg de boodschap, dat moet dus bijzonder zijn, je oog moet er op vallen, het moet de nieuwsgierigheid prikkelen. Sinds februari 2018 is de Kop actief op Instagram onder de naam @hollandbovenamsterdam. Het account heeft meer dan 700 volgers en groeit gestaag door. De #hollandbovenamsterdam doet het ook goed. Zo is deze hashtag al bijna 1.800 keer gebruikt door bezoekers van het gebied.

Social trends 2019

IGTV – De evolutie van verticale video’s

Online video’s zullen in 2019 televisie inhalen. Vertical video is daarmee hét format om te omarmen en je verder in te professionaliseren. Snapchat en Instagram (Stories/IGTV) waren de voorlopers en nu lijkt Google, met de introductie van Vertical Video Ads op YouTube het format ook verder te omarmen.


Transparantie op social media

Gedwongen door de steeds heviger wordende discussies rondom privacy en veiligheid, worden de diverse social-kanalen steeds transparanter richting gebruikers. Zo kun je tegenwoordig als Facebook-gebruiker zien welke advertenties een merk heeft lopen. Deze transparantie zal meer toenemen naarmate social media als kanaal volwassener wordt.

We willen NU content!

Videocontent is booming en de toekomst! De consument kijkt liever video’s dan dat ze een stuk tekst moeten lezen. Het afgelopen jaar is er een ontwikkeling naar live content. Live content is content wat daadwerkelijk live is, denk aan Facebook Live en Instagram Live stories. Door live een video te delen met de kijkers ontstaat er een mate van exclusiviteit, doordat het maar tijdelijk is en men het gevoel heeft dat ze erbij zijn!


Content van de klant is king!

Wat veel bedrijven vergeten is dat er in de fanbase ook content gecreëerd wordt. Gebruik de content van klanten. Dit zal de geloofwaardigheid verhogen en het is geheel gratis! Mond tot mond reclame speelt tenslotte nog steeds een grote rol in het beslissingsproces van de klant. Content gecreëerd door klanten personaliseert producten of diensten.