social media
voor De Kop

#vliegenzondervleugels

social media

Bij het onder de aandacht brengen van producten, diensten of gebieden is een website alleen niet langer voldoende. Ondernemers die gebruikmaken van een Facebook pagina merken dat die steeds meer wordt gezien als verlengstuk van de website. Voor de bezoeker biedt een bedrijfspagina op Facebook de mogelijkheid om op een informele en laagdrempelige manier om in contact te komen, en op de hoogte te blijven van nieuws en acties.


Facebook

Voor de Kop zijn we actief op Facebook en sinds begin dit jaar ook op Instagram. Beide accounts weten inmiddels een groeiend aantal volgers te boeien en te binden. Sinds februari 2018 is aan beide social media accounts een flinke boost gegeven door een meer herkenbare stijl, het aanbieden van winacties en nieuws over uitjes in de regio. Het aantal Facebook volgers is in krap vier maanden gegroeid van minder dan 1.945 naar bijna 2.600 volgers.

toegevoegde waarde

Bij social media draait het vooral om het onder en met elkaar delen van informatie, interactie dus. Waar een website als doel heeft te verkopen of te informeren, biedt Facebook informatie op een gebruiksvriendelijke, luchtige en vooral ongedwongen manier. De basisgedachte voor onze campagnes is het laten zien van de iconen in de Kop in interessante, inspirerende, onverwachte combinaties. Bijzondere of gewoon leuke uitstapjes en overnachtingen blijken populair onder onze volgers. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor de winacties die op grote schaal gedeeld en geliked worden.

Instagram

Bij Instagram ligt de nadruk vooral op beeld en sfeer en veel minder op tekst. Het beeld is simpelweg de boodschap, dat moet dus bijzonder zijn, je oog moet er op vallen, het moet de nieuwsgierigheid prikkelen. Sinds februari 2018 is de Kop actief op Instagram onder de naam @hollandbovenamsterdam. Het account heeft meer dan 200 volgers en het gemiddeld aantal unieke bezoekers ligt rond de 50 per week.


voorbeeld: Instagram post 3 mei 2018
Sfeerbeeld met credits voor fotograaf Robert van der Eng. Doel: promotie Bloeiend Zijpe Wandeldag op 6 mei jl. De slide functie zorgt voor een panorama view. De hashtags zijn bewust in zowel Engels- als Nederlandstalig geplaatst in verband met toeristen en expats. Bloemenvelden zijn zeer populair bij beide doelgroepen op social media.

“Alles draait om beeld, sfeer, mensen en veel minder om tekst”