Google Adwords
Google Display Netwerk

In de online campagnes voor de Kop van Noord-Holland maken we op grote schaal gebruik van Google Adwords en Google Display. Dit doen we zowel nationaal als internationaal (België en Duitsland). Als we kijken naar de resultaten in zowel Nederland als Duitsland en België kunnen we stellen dat Adwords en Display bijzonder effectief zijn en vooral hoog scoren.

Google AdWords is het advertentieprogramma van Google waarmee een tekstadvertentie in Google verschijnt wanneer een bepaald zoekwoord wordt ingegeven. Het basisprincipe is dus adverteren op basis van zoekwoorden. De prijs per zoekwoord is verschillend. Er zijn goedkope (bijvoorbeeld tentharing) en dure (bijvoorbeeld zomervakantie) zoekwoorden. De betaling is verschuldigd op het moment dat op een advertentie daadwerkelijk geklikt wordt. Het primaire doel van AdWords is om meer bezoekers naar een website te krijgen.


Via het Google Display Netwerk is het mogelijk om te adverteren op websites waarvan op basis van bezoekcijfers bekend is dat die door een specifieke doelgroep bezocht worden. Bijvoorbeeld plusonline.nl of ANWB.nl/landvananwb. Behalve op websites is het ook mogelijk om te adverteren op mobiele sites, in mobiele apps en op YouTube.


Op deze websites, apps en kanalen is het mogelijk om met tekstadvertenties te adverteren. Ook kan met beeld of video of zogeheten ‘rich media’ (kortweg een combinatie van tekst, beeld, video of film met mogelijkheid tot directe interactie en/of responsmogelijkheid) geadverteerd worden. Als adverteerder is het mogelijk om op bepaalde zoekwoorden of specifieke doelgroepen te targetten. Daarbij bestaat de mogelijkheid om zelf specifieke sites of pagina’s te selecteren of uit te sluiten. Handig wanneer om niet, of juist wel bij een concurrent op een website getoond te worden.


AdWords Kop

klikken

37.694

vertoningen

362.176

doorklikken

10,41%

AdWords Kop Display

klikken

64.313

vertoningen

22.319.794

doorklikken

0,29%

AdWords Kop België

klikken

4.120

vertoningen

105.937

doorklikken

3,89%

AdWords Kop Duitsland

klikken

9.482

vertoningen

113.793

doorklikken

8,33%