Geofencing en webvertising

Tijdens de campagneperiodes voor de Kop van Noord-Holland wordt met succes Geofencing ingezet als advertentiemiddel. Goed om eens uit te leggen wat dat nou eigenlijk is, hoe het werkt en wat je ermee kunt.

Geofencing is het virtueel afbakenen van een geografisch gebied met behulp van GPS (Global Positioning System via satelliet). In dat afgebakende gebied kun je als adverteerder mensen -via hun mobiele telefoon of tablet- bereiken met een specifieke boodschap (advertentie). Geofencing werkt alleen als een telefoon of tablet is uitgerust met (ingeschakelde) GPS. De ontvanger krijgt onze advertenties te zien in apps die gebruik maken van locatiediensten. Denk hierbij aan Weeronline, Marktplaats, ANWB, 9292, NU.nl etc.


Met Geofencing is het mogelijk om je te richten op specifieke doelgroepen in een specifiek gebied. Zo hebben we ons bijvoorbeeld in Amsterdam gericht op personen in de buurt van de grote toeristische attracties, zoals het gebied rondom het Rijksmuseum. En tijdens de openingsperiode van de Keukenhof in Lisse, hebben we ons specifiek gericht op internationale toeristen op basis van de landcode van hun mobiele telefoonnummer.

webvertising

Webvertising is een manier om gebruikers van verschillende drukbezochte webpagina’s door middel van een advertentie te (ver)leiden tot een bezoek aan een van onze webpagina’s, bijvoorbeeld tulpenindekop.nl. Dat kunnen bewegende banners zijn met bijvoorbeeld een actie- of ‘klik hier’ -button. Voor de Kop-campagnes zijn op veel bezochte websites online advertenties voor de Kop geplaatst. Onze banners zijn te vinden op o.a. RTL Nieuws, Buienradar, Telegraaf en 9292.