actie in de Kop

Korte uitstapjes en weekendjes weg in eigen land, ze zijn erg populair. Dat blijkt ook uit het feit dat de verschillende ‘Dagje uit in de Kop’ webpagina’s heel goed bezocht worden. Zoektermen als ‘wat te doen vandaag’ en ‘dagje uit Noord-Holland’ staan met stip in de top 3 voor de Kop. En in combinatie met acties zoals het kunnen winnen van een helikoptervlucht boven de tulpen of een bijzondere overnachting, scoren de pagina’s nog beter. Behalve bezoekersaantallen naar de website zien we, mede onder invloed van de winacties, ook een sterk stijgende activiteit op onze social media accounts zoals Instagram en Facebook.

hoofdrol voor de tulpen

In de maanden maart, april en mei stonden tulpen en bloemen centraal in het eerste deel van de voorjaarscampagne. Met o.a. speciale webpagina’s als tulpenindekop.nl en voorjaarindekop.nl werd het complete voorjaarsprogramma met grote publiekstrekkers als Bloeiend Zijpe en Kleurrijk Julianadorp en de Bloemdagen in Anna Paulowna vol in de etalage gezet.


winactie: Vliegen boven de tulpen in de Kop

In nauwe samenwerking met Citymarketing Den Helder is de ‘Maak kans op een helikoptervlucht boven de tulpenvelden’ georganiseerd. Aan de actie is zowel regionaal, nationaal als internationaal, zowel in print als online veel aandacht besteed. Goed om in dit verband nog eens te benadrukken dat in de voorjaarscampagne drie themalijnen met bijbehorende iconen leidend waren; de tulpen- en bloemenlijn, waterlijn en Hollandse historielijn. Met de tulpen in de hoofdrol zijn in alle communicatie uitingen steeds verrassende combinaties gemaakt. In totaal ontvingen we 3.422 online ingevulde deelnameformulieren voor de helikopteractie.

winactie: Bijzonder overnachten in de Kop

Direct na afloop van de helikopteractie en strategisch gepland in de aanloop naar het ‘vrije dagen-seizoen’ (Pasen, Koningsdag, Mei vakantie, Hemelvaart en Pinksteren) is de winactie ‘Bijzonder overnachten’ gestart. Voor de Kop is het aanbod een combinatie-overnachting in Station Windwacht in Wieringen en op de natuurcamping Het Bos roept in Slootdorp. Voor deze actie werken we samen met twee succesvolle, lokale ondernemers; Sasja Wiegersma, Rudolf Hopmans en Gidus Hopmans, Zij stellen de overnachtingen op beide locaties gratis ter beschikking.


uniek partnerschap

Naar onze mening een sterk voorbeeld van uniek partnerschap dat zorgt voor een verrassende en verrijkende ervaring voor bezoekers, en niet in de laatste plaats voor de winnaars. In de print en online uitingen combineren we de overnachting met de inspirerende insteek:

“…en als u hier dan toch bent, maak een avontuurlijke Robbentocht, eet een lekker vers visje op de vismarkt in Den Oever en combineer dat met een bezoek aan het nieuwe Afsluitdijk Wadden Centre.”


Tot nu toe hebben we 1.155 aanmeldingen via het online deelnameformulier ontvangen en bereikten de Facebook berichten ruim 1.600 mensen.


campagnes en winacties

Voor alle ondernemers in de Kop met een toeristisch product bieden de themalijnen en de geplande campagnes uitstekende mogelijkheden om zowel on- als offline met eigen thematische acties en/of aanbiedingen aan te haken. Uit de resultaten van de helikopter- en bijzonder overnachten acties blijkt dat ze meer bezoekers & boekers genereren. Niet alleen voor de ondernemer of locatie zelf maar ook voor de Kop als geheel.


Als ondernemer kunt u aanhaken om uw evenement of locatie onder de aandacht te brengen. Denk hierbij aan speciale (thematische en/of seizoens-) arrangementen, maar ook aantrekkelijke kortingsacties werken uitstekend. Voor de zomer- en najaarscampagne zijn we nog op zoek naar leuke acties, arrangementen en aanbiedingen die passen binnen de themalijnen voor deze periodes. Voor de zomercampagne ligt de focus op de kust- en waterlijn (aangevuld met de Hollandse historielijn) en voor de najaarscampagne: de kustlijn, natuurlijn en Hollandse historielijn.

mail ons!

Meld uw arrangementen, evenementen of (kortings)acties, zodat we die kunnen meenemen of verwerken in de campagne-uitingen, de webpagina’s, de ‘Dagje uit in de Kop’ advertenties en huis-aan-huis flyers. Stuur ons vooral uw mooiste en graag meest recente beeldmateriaal (o.a. foto’s, filmpjes, animaties) in hoge resolutie. Voor eventuele vragen of verzoek om meer informatie, kunt u mailen naar: redactie@hollandbovenamsterdam.com.